Felület előkészítés

Felület előkészítés felületkezelés előtt
Felület előkészítés fém-, nemesfém-, fa és egyéb felületre festés és felületkezelés előtt. Por, zsír, festék és szennyeződésmentes alapfelületet biztosítása. Horgany, tüzihorgany eltávolítása, horganyzott lemez tisztítás. Felületelőkészítés bevonatolás előtt.

A felületek előkészítése:

A környezeti hatások vagy a gyártási, megmunkálási műveletek következtében a munkadarabok felületére különféle felületi szennyeződések kerülhetnek, vagy rajta képződhetnek. Ezek a felület további megmunkálása, vagy bevonat kialakítása szempontjából káros anyagok. A felületkezelő eljárások előtt alapvető fontosságú az alapanyag felületének megfelelő előkészítése. Ez magában foglalja a felület tisztítását, oxidmentesítését és aktiválását.

Azoknál a felületkezelő eljárásoknál, melyek során valamilyen bevonatot képezünk az alapanyag (általában fém) felületén, az előkészítés minősége nagyban meghatározza a bevonat tulajdonságait. Elégtelen előkészítés következménye lehet a bevonat rossz tapadása, gyenge korrózióállósága, vagy rossz esztétikai megjelenése.

Gépi mechanikus oxideltávolító eszközök a forgó drótkefék, csiszológépek, leverő kalapácsok és ütőpisztolyok. Ez a módszer termelékenyebb és jobb minőséget is eredményez a kézi oxidmentesítésnél, de nem olyan hatékony, mint a szemcseszórás.

 

REVÉTLENÍTÉS, ROZSDA és FESTÉKELTÁVOLÍTÁS, RÉTEGELTÁVOLÍTÁS, ZSÍRTALANÍTÁS, SZENNYEZŐDÉS MENETESÍTÉS, ÖNTÉSI FELÜLETEK TISZTÍTÁSA. KAROSSZÉRIA FELÚJÍTÁS 

 

A szemcseszórás olyan oxidmentesítő és felületnemesítő eljárás, mely során különböző méretű és minőségű szemcséket szórnak meghatározott mennyiségben és meghatározott sebességgel a kezelendő munkadarab felületére tisztítás, rozsdátlanítás, revétlenítés, érdesítés, simítás, mattítás céljával. Ezzel a módszerrel nagyon nagy felületi simaság, pórus- ér repedésmentesség érhető el, amelynek nagy jelentősége van galvanizálás, vagy alumínium anódos oxidálása esetén.

MOBIL SZÓDABIKARBÓNA és FINOMSZEMCSE SZÓRÁS

Finomszemcse Technológia

az ipar vezető felülettisztító eljárása

Szemcseszóró kabinnal és gépjárműbe telepített korszerű berendezéssekkel akár a Megrendelő telephelyén is eltudjuk végezni a ránk bízott feladatot. Ebben az esetben Megrendelőnek nincs rakodási-, szállítási költsége.

Az általunk használt szóróanyag nem porzik, nem tartalmaz szilikátot, környezetre ártalmatlan!

Már 0.1 bártól lehetséges a szórási munkavégzés!

Költséghatékony:  korszerű berendezésnek köszönhetően az elhasznált szóróanyag mennyisége óránként 25-40 kg, szemben a homokszórásnál  elhasznált akár 150 -400 kg. Az alacsony szóróanyag felhasználásból eredően a hulladékanyag is minimalizálódik, így ennek utólagos összegyűjtése és elszállítása is egyszerűbb, gyorsabb, költséghatékonyabb.

Bővebb információval állunk rendelkezésére! +36 70 361 9332

felületelőkészítés, felület-előkészítés, reve eltávolítás, revétlenítés

error: Content is protected !!